2021-03-18T13:37:08+01:00 18. марта, 2021. 13:37 |

Великом Градишту награда за транспарентност

Трећу годину за редом, Министарство државне управе и локалне самоуправе је у складу са јавним позивом за доделу годишње награде за најбољу општинску /градску управу у 2020. години, на предлог изабране Комисије и уз примену критеријума који су били саставни део јавног позива, изабрало четири локалне самоуправе које су представиле најбољу праксу у областима: ефикасност и делотворност, транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе, одговорност и владавина права, као и равноправност и анти – дискриминација.

Прва награда у области Транспарентност и учешће у раду локалне самоуправе, додељена је Општини Велико Градиште за пример добре праксе под називом „Укључивање јавности у процес израде Одлуке о буџету за 2021. годину“.

Општина Велико Градиште је путем спроведеног анкетирања и одржаних састанака са представницима месних заједница, привреде и удружења грађана и спроведене свеобухватне јавне расправе, омогућила свим заинтересованим странама да дају своје предлоге и укључила их у процес израде Одлуке о буџету. Грађани на овај начин стичу поверење у локалну самоуправу, ослушкују се потребе пореских обвезника, а локална самоуправа стиче увид у недостатке које је потребно отклонити.