2017-10-27T08:58:47+02:00 27. октобра, 2017. 08:58 |

Виминацијум-најочуванија римска терма

У Градском здању у Пожаревцу уприличен је пријем за организаторе и део учесника Осмог регионалног форума wellness i spa индустрије Централноевропске иницијативе. Домаћин Форума био је Виминацијум, а централна тема повезивање римске спа културе старе две хиљаде година са данашњим трендовима ове врсте здравственог туризма.

             Домаћин учесницима Форума у Градском здању била је Светлана Милутиновић, помоћница градоначелника задужена за урбанизам заједно са члановима Градског већа, представницима установа и предузећа.

             -Град Пожаревац, рекла је она, препознао je значај развоја туризма и тренутно је у изради студија оправданости улагања у туризам. Један од највећих потенцијала је управо археолошко налазиште Виминацијум где је Форум одржан. Учесници скупа обилазе и остале знаменитости Пожаревца, пре свега Ергелу „Љубичево“ која је такође, огроман туристички потенцијал града.

             Наташа Ранитовић, председница Klaster wellness Srbija у улози организатора Форума на коме је промовисан Виминацијум као најочуванија римска терма на Балкану, рекла је да је скуп остварио циљ и додала да је то „одрживи развој здравственог, welllness i spa туризма у Србији и земљама западног Балкана које претендују да буду лидери у региону“.

             Пројекат „Римске бање Европе“ чији је кластер партнер Србија, има велике могућности да српске бање кроз wellness i spa туризам развију своје потенцијале и привуку домаће и стране госте, закључак је Форума одржаног у Виминацијуму.