Током летњих месеци, летњи едукативни камп „Виминациум Авантура“ отвара своја врата за децу и младе, од 10 до 17 година. „Виминациум Авантура“ је забавно-едукативни центар који се налази у оквиру једног од највећих европских археолошких налазишта Виминацијум. Препознатљив према јединственом концепту, на аутентичан начин оживљава простор некадашњег античког града Виминациума. У склопу овог центра наћи ће се реплика римског војног логора и специјални легионарски полигон са препрекама, као и узбудљив авантура парк.

Млади кампери имаће прилику да се, кроз интересантне и интерактивне едукативне радионице, упознају са наукама као што су археологија, антропологија, палеонтологија и астрономија, са старим занатима и многим другим извиђачким вештинама и техникама самоодбране и то све на изузетном локалитету, старом више од две хиљаде година.

Виминациум, као једно од најзначајнијих европских археолошких налазишта, представља битан део светске културне баштине, континуирано окупљајући научнике, археологе и историчаре из целог света. У септембру 2018.године, Србија ће бити домаћин 24. по реду Лимес конгреса.

Пројекат „Виминациум Авантура“ реализује се у сарадњи са Виминациум Фондацијом, археолошким парком Виминациум и Археолошким институтом. Изградњу полигона легионара и авантура парка финансијски је подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација, кроз Туристичку организацију Пожаревац.

Више информација о самом пројекту можете пронаћина следећем линку: http://www.viminaciumadventure.com/press

Share.

Comments are closed.

Skip to content