2018-09-09T11:20:55+02:00 9. септембра, 2018. 11:07 |

„Виминациум Фест – Митови стари и нови“: Вечерас проглашење победника!

У Великој сали Центра за културу Пожаревац синоћ је изведена последња у низу такмичарских представа у оквиру Првог „Виминациум фест“-а. Реч је о комаду „Хасанагиница“ рађеним по мотивима драме Љубомира Симовића у режији Андраша Урбана које је извело Новосадско позориште. Поставка изведена на мађарском језику обилује рок сонговима и специфичним виђењењем редитеља Урбана (његова је и сценографију) радњу је сместио у савремено доба, а изузетна енергија коју су са сцене слали глумци, код присутних  Пожаревљана оставила је различите утиске: од одушевљења до шока! По изведеној представи, жири публике у саставу Вера Зарић Митровић, Валентино Ољача, и Драган Радовановић, донео је Одлуку да глумица вечери буде Марта Береш која је пренела лик Хасанагинице.

Марта Береш

Вечерас у 20,00 часова стручни жири кога чине редитељ Дејан Мијач, професор Факултета драмских уметноости Миодраг Табачки,  као и глумац  Саша Торлаковић, лауреат овогодишњих Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“, независно од одлука жирија публике, прогласиће најбољег глумца или глумицу као и најбољу представу  „Виминациум Феста – Митови стари и нови“. По уручењу награда а у част победника Првог „Виминациум феста“,  новосадски Биг бенд  као и Хор и оркестар Српског народног позоришта у Новом Саду заједничким снагама извешће „Рок оперу“ која чини спој музичких жанрова рока, џеза и опере.

Организатори  Позоришног фестивала „Виминациум Фест – Митови стари и нови“ су Град Пожаревац,  Центар за културу  Пожаревац и  Археолошки парк „Виминацијум“.

В.Винкић