Велика сцена пожаревачког центра за културу синоћ је у оквиру Првог „Виминациум фест“-а била домаћин сјајном Ансамблу Народног позоришта Сарајево који је у такмичарском делу извео комад  „Феничанке“ у поставци Озрена Прохића. Реч је о адаптацији истоимене Еурипидове драме коју је адаптирала Лада Каштелан.

 


Медиха Муслиовић

Према пропозицијама, жири публике у саставу Вера Зарић Митровић, директорка Народне библиотеке “Илија М. Петровић”, Валентино Ољача, професор енглеског језика и глумац аматер и Драган Радовановић, члан Градског већа Пожаревца, донео је Одлуку да за глумицу вечери прогласи Медиху Муслиовић који је тумачила Јокасту.  Коначну Одлуку о најбољој представи и глумцу или глумици Фестивала саопштиће стручни шири Фестивала „Виминациум Фест – Митови стари и нови“  којим председава редитељ Дејан Мијач.

Вечерас од 20,00 часова на сцени Центра за културу наступа Дјечије позориште Републике Српске из Бања Луке чији чланови изводе текст „ОДИСЕЈ – САН О ПОВРАТКУ“ рађен по мотивима грчке митологије сценаристе и редитеља Бисерке Колевске.

Подсећања ради, због временских (не)прилика, све представе Фестивала „Виминациум Фест – Митови стари и нови“ одржавају се у Великој сали Центра за културу Пожаревац, а бесплатне улазнице се могу подићи сваког дана на билетарници ове културне институције.

Организатори  Позоришног фестивала „Виминациум Фест – Митови стари и нови“ су Град Пожаревац,  Центар за културу  Пожаревац и  Археолошки парк „Виминацијум“.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content