У оквиру Првог „Виминациум фест“-а на Великој сцени пожаревачког Центра за културу синоћ је наступио Ансамбл Дјечијег позоришта Републике Српске из Бања Луке чији су чланови извели комад „ОДИСЕЈ – САН О ПОВРАТКУ“ рађен по мотивима грчке митологије сценаристе и редитеља Бисерке Колевске. Реч је о представи у којој не постоји дијалог, већ се смењују покретне слике Одисејевих авантура. Бајковите сцене оставиле су изузетан утисак  пред пожаревачком публиком која је могла да ужива у несвакидашњим визуелним ефектима и сјајним покретима глумаца.  Жири публике у саставу Вера Зарић Митровић, Валентино Ољача, и Драган Радовановић, донео је Одлуку да за глумца вечери прогласи  Одисеја, односно, Душка Мазалицу за ову улогу.

Душко Мазалица

Вечерас од 20,00 часова на сцени Центра за културу биће изведена представа  „ЕЛЕКТРА“ Данила Киша у режији Иве Милошевић коју изводе чланови Народног позоришта у Београду.

Све представе Фестивала „Виминациум Фест – Митови стари и нови“ одржавају се у Великој сали Центра за културу Пожаревац, а бесплатне улазнице се могу подићи сваког дана на билетарници ове културне институције. Организатори  Позоришног фестивала „Виминациум Фест – Митови стари и нови“ су Град Пожаревац,  Центар за културу  Пожаревац и  Археолошки парк „Виминацијум“.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content