Пре 21 годину убијен је премијер Србије и лидер Демократске странке др Зоран Ђинђић.

Као и сваке, тако су и ове године, на место на коме је извршен атентат, чланови Владе положили су венце. Многобројни сарадници, чланови Демократске странке, међу којима и представници Градског одбора Пожаревац, као и многобројни грађани, годишњицу смрти Зорана Ђинђића обележили су полагањем венаца и цвећа на београдском Новом гробљу.

У Пожаревцу, у просторијама ГО ДС-а, поводом годишњице од Ђинђићевог убиства, отворена је била књига жалости, а бројни грађани одали су пошту некадашњем премијеру паљењем свећа.

Златко Миладиновић

Златко Миладиновић, председник ГО ДС-а рекао је да су Ђинђићеве изјаве и говори и дан данас актуелни, а користе их, напоменуо је, чак и политичке странке и политичари који су му били опоненти и противили се његовим идејама.

-Да је Зоран Ђинђић остао жив, Србија би била потпуно другачија земља. Верујем да бисмо били део Европске уније, да би ово била једна модернија држава у којој би се боље живело, изјавио је Миладиновић.

Тај дан, напомињу у ДС-у, остаће упамћен као дан када се пуцало у Србију. А било је много тога што га је задржавало и опомињало да успори, али он није умео да одустаје.

-Његова посвећеност демократији и модернизацији Србије оставиће трајни печат. Сећамо се његовог доприноса и храбрости у вођењу Србије. Зоран је био визионар и лидер који је неуморно радио на приближавању Србије Европској унији. Његова страст према европским стандардима одражавала се кроз реформе и тежње ка напретку земље. Зоранове идеје и размишљања су толико садржајна и вредна да га и данашњи политичари, чак и они којима је жив највише сметао, често цитирају. Међутим, они не могу да се позову на Зораново наслеђе јер треба бити Зоран да би се Зоран наследио. Након Зорановог убиства Србија је посустала и на крају стала. Србија је данас међу најсиромашнијим државама у Европи, са уништеним институцијама, од Скупштине до правосуђа, сурваним образовањем, здравством, екологијом, истичу у пожаревачком ГО ДС-а.

М. П.

Share.
Leave A Reply

Skip to content