2020-09-02T22:48:59+02:00 3. септембра, 2020. 07:15 |

Витражи у Дечјем одељењу црнићке библиотеке

У Библиотеци „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу ових дана, имајући у виду почетак нове школске године, велику пажњу поклањају пријему нових чланова из редова основаца, а пре свега првака и малишана из Предшколске установе „14 октобар“, вртића „Зека“. Наравно, радује их и долазак ученика виших разреда, али је први сусрет са књигом из библиотеке важан јер остаје у дугом сећању и од њега зависе све будуће посете овој установи.

У намери да им се представе у што лепшем светлу, на Дечјем одељењу Библиотеке зидови су осликани симболичним детаљима примереним дечјим сазнањима, њиховим осећањима и погледима на свет. Овде су у току и радови на изради витража, како би се комплетна слика заокружила.

У Библиотеци истичу да су, према упутствима Министарства образовања, на време припремили школску лектиру како за основце тако и за ученике средњих школа. Обезбеђене су и стручне књиге за студенте, као и нова издања белетристике за оне који се уз књигу одмарају.

-Библиотека је установа која се не бави само издавањем књига члановима, него и стварањем услова за коришћење литературе која се не износи из библиотеке. У Складу са мерама које су прописали Влада Србије и Кризни штаб Општине, библиотека је набавила маске, препарате за дезинфекцију, обезбедили услове да у читаоници истовремено може да борави 20 корисника. На располагању су им услуге интернета, фотокопирања, скенирања и претраживача књига, истакла је директорка Данијела Божичковић Радуловић и свим ученицима, просветним радницима и родитељима пожелела срећан почетак нове школске године.

                                                                            З. Стојановић