2018-09-19T09:46:32+02:00 19. септембра, 2018. 09:46 |

„Власи за Србију“ први предали листу

ИЗБОРИ ЗА НАЦИОНАЛНЕ САВЕТЕ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

 Деветнаести октобар је крајњи рок за предају листа за изборе националних савета националних мањина који ће се у складу са одлуком министра државне управе и локалне самоуправе, у Србији одржати 4. новембра. Изборна листа влашке националне мањине под називом „Власи за Србију“, предата је прва и потврђена од стране Републичке изборне комисије. Носилац листе коју је својим потписима подржао далеко већи број припадника Влашке националне мањине од потребног броја  је председник Општине Кучево Новица Јаношевић.

          „Велика ми је част и задовољство што сам данас имао прилике да заједно са мојим пријатељема Радишом Драгојевићем из Петровца на Млави, Далибором Орсовановићем из Бора, Нелијем Ђорђевићем из Бољевца, Никодијем Адамовићем из Малог Црнића и другим уваженим представницима наше националне мањине, од којих су поједини били чланови Савета у протеклом периоду, а више њих су  кандидадити на предстојећим изборима, предам РИК-у нашу изборну листу под називом „Власи за Србију“. Као што се из листе може видети, на њој се налази изузетно велики број интелектуалаца али има и кувара, домаћица, пољопривредника, предузетника… Посебно сам поносан на чињеницу да као носилац изборне листе долазим из једне мале општине какво је Кучево, а да су нас подржале такве средине као што су Бор, Зајечар, Кладово…Да смо прави одговор за потребе наше мањине сведочи и податак  да су  листу „Власи за Србију“ својим потписима подржали и они који у Скупштини општине Кучево седе у опозиционим клупама”, истакао је Јаношевић.

             Након два сата по предаји листе, председник РИК-а Владимир Димитријевић прогласио је изборну листу „Власи за Србију“ важећом. Ово је, иначе прва проглашена листа за влашку националну мањину. РИК на листу није имао никаквих примедби и зато је потврђена у најкраћем могућем року.