2021-04-27T09:28:25+02:00 27. априла, 2021. 09:28 |

Водоснабдевање и изградња канализације у општини Голубац

У протеклих неколико година у општини Голубац реализовано је више од 30 капиталних пројеката средствима из ИПА фондова Европске Уније и Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија, Републике Србије и локалне самопураве. Из Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија у току је реализација пројекта изградње и реконструкције канализације у Голупцу.У току ове године почеће и радови на изградњи канализације у насељима Винци и Усије, а вредност ових радова је 500 хиљада евра уз учешће локалне самоуправе од 15 одсто.

-У реализацији ових пројеката Република нам је много помогла. Успели смо да реализујемо и пројекат Прекограничне сарадње Румунија-Србија за изградњу канализације у појединим улицама у Голупцу. Ови радови су при крају, завршиће се за неких месец дана, тако да ће Голубац после неколико деценија коначно имати каналазацију, рекао је председник Општине Голубац, др Небојша Мијовић.

Др Небојша Мијовић

Ради се и на водоснабдевању у свим насељима на подручју ове подунавске општине. Изграђени су рели бунари и реконструисани водоводи у неколико месних заједница, а у току су и радови на изградњи водоизворишта у Малешеву за водовод у насељу Двориште.

-Што се тиче водоснабдевању у нашој Општини имамо мало насеља где нисмо улагали у реконструкцију или изградњу нових рени бунара, тако да данас већина месних заједница има редовно и квалитетно снабдевање здравом пијаћом водом из својих водовода. У многим месним заједницима завршили смо ископ рени бунара и прикључили их на водоводне мреже. Решавањем проблема за село Двориште, уједно решавамо проблем снабдевања здравом пијаћом водом и манастира Тумане, додао је др Мијовић.

Општина Голубац има десет спремних пројеката којима ће аплицирати ка Републици за добијање средстава.

Љ. Настасијевић