Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“, по уговору који је потписан у фебруару, почело је замену водомера у домаћинствима у Пожаревцу. Обезбеђено је 6.000 нових мерних уређаја и до сада је, како  потврђује  директор предузећа Владимир Стојимировић, око 2.000 већ уграђено корисницима:

            – Трећину, односно око 2.000 нових водомера смо уградили. Пет екипа из Водовода ради на терену и тренутно су у пожаревачким  насељима Бусије и Меминац. У месној заједници Сопот смо замену већ завршили, као и у селу Ћириковац.

            Уградња водомера са даљинским очитавањем предвиђена је за два села. Већ су промењени раније у домаћинствима у Кленовнику. Ове седмице почеће замена водомера и у селу Стари Костолац. Овде је такође реч о електронским уређајима који ће бити очитавани даљински, односно из возила без уласка у дворишта и куће потрошача. У Старом Костолцу требало би да буде замењено 300 водомера на електронско очитавање и рок да се то уради  је крај маја, кажу у ЈКП „Водовод и канализација“. Обавеза корисника  је да припреме своја водомерна окна на функционални ниво за уградњу, по важећим стандардима.

Из буџета Града Пожаревца за 2019. годину за нове водомере је издвојено укупно 30 милиона динара. ЈКП „Водовод и канализација“ издаје око 18.000 рачуна за воду, што значи да има толико и мерних уређаја.

Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content