2018-05-22T19:23:44+02:00 22. маја, 2018. 19:23 |

Војска ближа грађанима

У Касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу, одржана је манифестација „Отворени дан“. Многобројни посетиоци, међу којима је било највише школараца, могли су детаљније да се упознају са наоружањем, опремом и степеном увежбаности и оспособљености припадника Центра за обуку копнене војске. Капије касарне од 8 сати биле су отворене за све оне који су били заинтересовани да изблиза погледају наоружање и присуствују показним вежбама војних јединица.


-Ова манифестација се реализује сваке друге године и има за циљ да се Војска приближи грађанима и покаже зашто је Војска једна од институција којој се највише верује. Грађани су у прилици да разгледају опрему и наоружање којим располаже Центар за обуку копнене војске,  а приказаћемо неке активности из живота и рада Војске, као и сарадње са цивилним структурама. Ову акцију реализујемо у сарадњи са Медицинском школом која приказује радну тачку – пружање помоћи и Пожаревачком гимназијом која представља радну тачку – топографска и географска оријентација. Такође, припадници извиђачких и војно –полицијских јединица Центра представили су се борилачким вештинама, истиче, мајор Славко Лазаревић, начелник Групе за цивилно – војну сарадњу Центра за обуку копнене војске у Пожаревцу.

           Сви посетиоци су након затварања манифестације могли да уживају у војничком пасуљу и дружењу са припадницима Војске Србије.

                                                                                           Д.Динић