Припадници Министарства унутрашњих послова у Великом Градишту, током викенда, искључили су из саобраћаја у викенд насељу Бели Багрем двојицу возача, једног који је возећи под дејством алкохола и психоактивних супстанци изазвао саобраћајну незгоду и другог који је возио под дејством психоактивних супстанци.

Двадесетосмогодишњи аустријски држављанин који је управљао „мерцедесом“ са 0,65 промила алкохола у организму и под дејством психоактивних супстанци изгубио је контролу над возилом, прешао у супротну траку и ударио у „голф“ који је возила четрдесетдвогодишња жена. У овој саобраћајној незгоди нико није повређен.

Возач је у скраћеном поступку приведен судији за прекршаје који му је због два учињена прекршаја изрекао новчану казну у укупном износу од 85.000 динара и заштитну меру забране управљања возилом у трајању од 9 месеци.

Полиција је код тридесетшестогодишњег возача „цитроена“, који је возио под дејством психоактивних супстанци, пронашла кесицу са два пакетића марихуане, па ће против њега, по налогу Основног јавног тужилаштва у Великом Градишту, бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Обојици возача одређено је задржавање.

Share.

Comments are closed.

Skip to content