Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, од 7. марта до данас, у редовној контроли, искључили су из саобраћаја петорицу мушкараца, четворицу који су возили под дејством алкохола, од којих је један изазвао саобраћајну незгоду, као и једног под дејством психоактивних супстанци.

У околини Пожаревца, педесетпетогодишњи возач „форд мондеа“ је возећи са 1,29 промила алкохола у организму и без положеног возачког испита, излазећи са паркинга ударио у аутомобил којим је управљала двадесетседмогодишња жена. У овој незгоди нико није повређен. Полиција га је привела судији за прекршаје који му је изрекао новчану казну у износу од 206.000 динара.

Патрола је у Великом Градишту зауставила возача „шевролета“ (40) који је аутомобилом управљао са 3,13 промила алкохола у организму. Судија за прекршаје му је изрекао новчану казну у износу од 140.000 динара, заштитну меру забране управљања возилом 10 месеци, као и 15 казнених поена.

Саобраћајна полиција је у Великом Градишту и у околини Пожаревца затекла возаче „фијата“ (35) и „фолксвагена“ (54) који су аутомобилима управљали са 2,13 и 1,48 промила алкохола у организму, као и возача „сеата“ (23) који је возио под дејством психоактивних супстанци.

Сви возачи су задржани до 12 сати и против њих су поднете прекршајне пријаве по Закону о безбедности саобраћаја.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content