2019-08-02T18:17:55+02:00 2. августа, 2019. 18:17 |

Вратити „Рудар“ на прави пут

Костолац је био домаћин последње конференције Лиге млађих категорија Фудбалског савеза региона Западна Србија, групе шумадијско – Подунавске, за такмичарску 2019/20. годину.

У скупштинској сали, домаћини окупљања били су председник костолачке Градске општине Серџо Крстаноски и чланица Већа ГО задужена за спорт Маријана Божић. Конференцијом су председавали референт за такмичења Региона Западне Србије Синиша Драгојевић и директор Лиге Миодраг Срећковић.

Крстаноски је том приликом уз добродошлицу указао на одлучност ове локалне самоуправе да подржи промоцију спорта међу младима:

– Костолац је град угља и електричне енергије, али и град добрих спортиста. Тренутно имамо рукометаше који играју Супер лигу, добре гимнастичаре, одбојкаше. Некада смо имали и добре фудбалере, те се надамо да ћемо по том питању поправити ситуацију. Дакле, тренутно се у Костолцу не можемо похвалити квалитетним фудбалом, иако је ФК „Рудар“ институција за цео округ, ако не и шире. На нама је као представницима локалне самоуправе да помогнемо да се Рудар врати на прави пут. Зато нам је посебно драго што данас „Рудар“ можемо поново видети у друштву клубова Западне Србије. Ово је први корак, а на руководству клуба је да настави путем напретка, истакао је Крстаноски, који је иначе бивши играч и тренер Фудбалског клуба „Рудар“, са око 12 година рада са млађим категоријама, 3 године први тренер, а потом и 3 године тренер репрезентације Западне Србије, са лиценцом УЕФА „Б“.

На овом састанку предати су и пехари за такмичарску 2018/19, и то: прваку омладинске лиге, Фудбалском клубу „Шумадија 1903“ из Крагујевца, међу кадетима другој селекцији Фудбалског клуба „Раднички“ из Крагујевца и у пионирској селекцији Фудбалском клубу „Плана“ из Велике Плане.