2021-07-03T09:11:48+02:00 3. јула, 2021. 09:10 |

Вршњаци изабрали најплеменитије осмаке

„Психолошки центар“ у сарадњи са Основном школом „Јован Цвијић“ Костолац  током маја приредио је анкетирање ученика на основу чијих резултата је обављен избор најхуманијих ученика осмог разреда ове школе.

Анализа анкете резултирало је чињеницом да су тинејџери показали да врло добро знају шта је то хуманост и посведочили да код младих Костолчана има пуно племенитости и човекољубивих дела.За најхуманију личност одељења VIII/1 изабрана је Маја Лозанчић. Другови из одељења препознају код Маје много најлепших људских врлина а најчешће је описују као особу која се према свима понаша са поштовањем, помаже и онима који јој не могу узвратити, чини добро и када зна да то нико неће видети, одржава обећања и искрено се радује успесима свих другова. У VIII/ 2  најхуманија личност  је Петар Стевановић. Одељењске колеге осетиле су код Петра изузетне врлина а у анкети га описују као особу која се труди да се чује свачије мишљење, помаже да се конфликти реше на миран начин,  чува тајне које су му поверене и никада их не злоупотреби. Управо се Петар најчешће код наставника заузима за своје другове, помаже и онима који му не могу узвратити и чини добре ствари за друге и онда када зна да то нико неће видети. Када је о VIII/ 3 реч, најхуманија је Катарина Тасић. Вршњаци је виде као  особу која увек одржава своја обећања, побрине се да се чује свачије мишљење и помаже да се конфликти реше праведно. Катарина се доста ангажује када је друговима потребна помоћ у учењу и код наставника се заузима за њих. Уколико погреши, извини се и најлакше опрашта онима који су је повредили. Красе је племенитост и  милосрдност због чега несебично подели своју ужину и онда када је гладна, а спремна је и на друга доброчинства. Марија Дражић је најхуманија у VIII/4 јер је по резултаима анкете особа која се према свима понаша са поштовањем и доста помаже друговима у учењу. Помаже и онима који јој не могу узвратити и чини добро и када зна да то нико неће видети. Одржава обећања, подржава и искрено се радује успесима свих својих другова и другарица из одељења. У VIII/5 најхуманији је Вељко Павловић. Другови из одељења код њега осећају мноштво позитивних врлина, а описују га као  особу која се према свима понаша једнако, која са поштовањем несебично помаже другарима у учењу и свему када је то потребно. У школским надметањима искрено честита противнику на победи и радује се успесима свих својих другова и другарица.

„Психолошки центар“ је испитивање обавио анонимно, чинило га је 16 питања а по анализи резултата, најплеменитији ученици одабрани су искључиво на основу датих одговора и вредновању другова.

Влада Винкић