2019-09-19T17:21:21+02:00 19. септембра, 2019. 17:21 |

ВРТИЋ „ДУШКО РАДОВИЋ“:Проширени капацитети јаслица

Захтева за пријем деце у вртић све је више, нарочито када је реч о јасленом узрасту. Како би се капацитети повећали, у вртићу „Душко Рдовић“ на Чачалици пренаменом једне просторије која је била канцеларија створени су услови за пријем још двадесетак малишана средњег јасленог узраста 2017. и 2018. годишта.

 Према речима директорке Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Тање Лончар пренамена једне од четири канцеларија извршена је уз сагласност Савета родитеља, Управног одбора, просветног инспектора и Градског већа.

-Овим потезом смањили смо листу чекања за децу јасленог узраста, а како је створена потреба и за новим кадровима у вртић су примљене и две сестре васпитачи. Иначе, ради се о деци која нису примљена у вртић ни у првом ни у другом року и родитељи су били одушевљени када смо им саопштили радосну вест, рекла је Лончар.

Она је најавила почетак рада вртића „Пчелица“ за 23. септембар, у којем је извршена санација мокрих чворова и кухиње, комплетна замена водоводне инсталације и 1.300 квадрата плочица. Поред овог вртића, завршени су радови и у вртићу „Бубамара“ где је извршена замена топлотних цеви које имају двоструку намену.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је честитао руководству Предшколске  установе што су паметним коришћењем простора и жељом да приме што већи број деце дошли до решења како да смање листу чекања и на неки начин помогну родитељима.

-Локална самоуправа је ове године определила око 56 милиона динара за инвестиције и реконструкције у вртићима и наставићемо са одговорном политиком према овој установи и деци. Град Пожаревац ће ребалансом предвидети одређена средства за субвенционисање боравка деце у приватним вртићима, а такође изградњом централне кухиње створиће се услови за проширењем капацитета у Предшколској установи, јер нам је циљ да од наредне године ниједно дете не чека место у вртићу, казао је Спасовић.

                                                                                              Д.Динић