Општина Жабари успешно је реализовала пројекат „Набавка технике и опреме за Предшколску установу „Моравски цвет“ Жабари – кухиња и два вешераја“ у вредности од 7.648.200 динара. Набављена је опрема за кухињу (електрични штедњаци, замрзивачи, климе, судопере, висећи елементи…) нашта је утрошено 4.920.000 динара, машине за прање веша у износу од 2.157.600 динара и ситан инвентар вредности  570.600 динара.

Средства су обезбеђена по основу уговора закљученог између Министарства државне управе и локалне самоуправе и Општине Жабари крајем прошле године.  Учешће Министарства је 9.200.000 динара док је Општине Жабари за реализацију пројекта обезбедила 25.516 динара.

Комплетно нова опрема била је нужна јер је кухиња предшколске установе  опремљене још давне 1983. године, када је и почела са радом.

Реализацијом овог пројекта створени су услови за безбедно функционисање Предшколске установе „Моравски цвет“ у Жабарима и Александровцу, а све у складу са вежећим законским прописима. Модернизација и унапређење техничко – прехрамбених услова омогућиће квалитетнији боравак деце у овој установи.

Share.

Comments are closed.

Skip to content