По проглашењу ванредног стања због епидемије корона вируса и студенти Високе техничке школе струковних студија у Пожаревцу, у складу са мерама Владе Републике Србије, наставу су почели да прате на даљину. Предавања се организују електронским путем, онлајн, а професори, асистенти и сарадници у настави су студентима доступни преко имејл адреса. Све електронске адресе су објављене на сајту Високе школе па се тако и одвија комуникација везана за предавања. Све информације студенти добијају управо преко сајта.

Програми студирања прилагођени су онлајн варијанти.

Практична настава за студенте ће бити организована по окончању ванредног стања у блоковима, потврдио је директор Високе техничке школе др Владан Ђулаковић да би студенти могли спремни да изађу на следећи испитни рок који се очекује, ако све буде у реду, у редовном термину у јуну.

Висока техничка школа је почела и припреме за упис на прву годину студија. Пријава будућих студената и полагање пријемних испита требало би да се организују у јулу. Наредне школске године, ВТШСС ће уписивати исте студијске групе као прошле, Електротехнику и рачунарство, Машинство, Заштиту животне средине, Прехрамбену технологију и нутриционизам и Заштиту биља на пољопривредном одсеку. Такође, по почетку наставе, односно када Школа поново почне да ради у свом простору, организоваће се као и до сада бесплатна припрема и консултације за пријемни испит за предмете математика, хемија и биологија.

                                                                                                                   Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content