2020-07-22T11:09:27+02:00 22. јула, 2020. 11:09 |

Вучић посетио Голубачку и Рамску тврђаву

Председник Србије Александар Вучић посетио је 21. јула Рамску тврђаву у Општини Велико Градиште и позвао грађане Србије да oбиђу ову знаменитост.

-Посетите Рамску тврђаву, Србија је најлепша земља на свету, написао је председник на свом званичном инстаграм профилу.

Тврђава Рам се налази на 30 километара североисточно од Пожаревца, у истоименом селу, на обали Дунава, a припада општини Велико Градиште. Ово место је насељавано још од праисторије, а по доласку Римљана било је део Дунавског лимеса, у близини античког утврђења Ледерата.

Председник Вучић је раније, после завршетка консултација о формирању Владе, искористио остатак дана да посети обновљену Голубачку тврђаву. Туристи, који су обилазили ово средњовековно утврђење искористили су прилику да се фотографишу са председником, што је објављено на званичном инстаграм профилу.

Обновљена тврђава, свечано је отворена крајем марта прошле године, тако да сада посетиоци могу да обиђу куле и Палату, простор од 600 квадратних метара. Голубачка тврђава подигнута је на самом улазу у Ђердапску клисуру, у 14. веку, а обновљена је уз помоћ ЕУ и представља један од туристичких бисера Источне Србије.