Брза саобраћајница од Пожаревца до Голупца биће готова за нешто више од две године, како је најавио председник Србије Александар Вучић током данашњег обиласка радова на градњи новог моста на реци Великој Морави, на осмом километру прве деонице брзе саобраћајнице од пожаревачке петље, преко Великог Градишта, до општине Голубац.

Председник Србије је том приликом истакао да брза саобраћајница до Голупца представља пут у будућност за цео исток и североисток централне Србије.

Нагласио је да је Србија велико градилиште, а Дунавски коридор основ развоја истока Србије, као и повратка наших људи из иностранства:

– Србија се гради. Дунавски коридор је кључ развоја Браничевског и Борског округа, истока Србије, који ће допринети и повратку људи у земљу.

– Велики број људи размишља да се врати из иностранства. Kада смо радили пут од Kрепољина до Жагубице и од Петровца до Kрепољина, размишљали смо о тим људима. Да они виде да ће имати мање трошкове, а већа примања и посао који увек могу да нађу. Да то буде отворена позивница за њих да се врате у Србију, рекао је Вучић и додао да је одлив становништва из земље смањен.

Том приликом је нагласио и да би број радника на делу петље аутопута ка Пожаревцу, Великом Градишту и Голупцу требао бити повећан у року од две недеље:

– Сада на траси има 375 радника, али мора их бити много више, рекао је Вучић.

На то су представници кинеске комапније „Shandong“, која ради на тој деоници дугој 68 километара, одговорили потврдно.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖАРЕВЦА САША ПАВЛОВИЋ

Подстрек туризму и индустрији

„Није потребно посебно апострофирати колико ће ова нова деоница путне мреже Србије значити за развој Пожаревца. Политика председника Вучића, која се базира на развоју путне инфраструктуре, доводи до још боље повезаности свих делова Србије. Такође, завршетком ове саобраћајнице очекујемо још више туриста и даљи развој индустрије у целом Браничевском округу“, истакао је градоначелник Пожаревца Саша Павловић приликом обиласка моста у изградњи.

Иначе, радове је уз председника Вучића обишли и министар грађевинарства, сабраћаја и инфаструктуре Горан Весић, амбасадорка Kине у Србији Чен Бо, директор Kоридора Србије Александар Антић, као и градоначелник Пожаревца Саша Павловић и председник општине Петровац на Млави Душко Нединић, председник општине Кучево Иван Рајичић, председник општине Жагибица Сафет Павловић, председник општине Голубац Небојша Мијовић, председник општине Велико Градиште Драган Милић, председник општине Мало Црниће Малиша Антонијевић, председник општине Жабари Јован Лукић, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, са сарадницима.

А. М.

Фото: ФБ Саша Павловић

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content