2020-07-22T11:38:44+02:00 22. јула, 2020. 11:38 |

Вулин у пожаревачкој касарни

Министар одбране Александар Вулин обишао је  протекле недеље Центар за обуку копнене војске у Касарни  „ Генерал Павле Јуришић Штурм ” у Пожаревцу, где је присуствовао извођењу обуке.

Вулин је након обиласка, истакао да сви припадници Војске Србије кроз своју активну каријеру имају прилику да унапреде положај својим радом и залагањем.

– У Војсци Србије увек има простора за рад, напредовање и усавршавање. Без обзира на ковид 19, поштујући све здравствене препоруке лекара и војног санитета, ми не прекидамо обуку ни једног јединог дана, нагласио је министар Вулин.

 Министар истиче да се војска Србије обучава сваког дана и њен активни, професионални састав се непрекидно припрема да чува нашу земљу.

-Ми можемо да сачувамо наш начин живота зато што имамо војску која се непрекидно спрема, која се непрекидно обучава и модернизује, која стално напредује и која је због тога највећи одвраћајући фактор. Када имате овакву војску, ви можете бити сигурни да је мир известан, поручио је министар Вулин.

Командант Центра за обуку Копнене војске пуковник Милован Васић истакао је да је приказана интеграција обуке 150 субјеката обучавања Центра у оквиру шест садржаја обуке.

-Полазници Основног курса за подофицире ће по завршетку обуке постати подофицири, јер је то услов за стицање подофицирског чина, нагласио је Васић који је током посете  уручио  министру Вулину плакету Центра.

Обиласку су присуствовали и заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић и начелник Управе за обуку и докрину бригадни генерал Жељко Петровић.