Традиционални Фестивал цвећа, који ће се по дванаести пут одржати у Пожаревцу, организује се наредног викенда, 11. и 12. маја. Имајући у виду радове који су у току у Синђелићевој улици, овај „цветни хепенинг“, уместо у централној пожаревачкој улици биће приређен на паркинг просторима „Начелство“ и „Центар за културу“.

Чин свечаног отварања планиран је за 10,00 сати на платоу крај Центра за културу у оквиру кога ће пригодан програм извести малишани Предшколске установе „Љубица Вребалов“. Као и претходних година, и овај Фестивал имаће изложбено – продајни карактер на коме ће се представити велики број узгајивача цвећа, украсног биља и садница, као и произвођача пратећих сегмената намењених уређењу и украшавању вртова, зелених површина и башти како са територије Браничевског округа, тако и регија широм Србије. Такође, посетиоци ће као и претдодних година имати прилику да разгледају и купе производе од меда.

Организатори XII Фестивала цвећа су Туристичка организација Града Пожаревца, Удружења цвећара Браничевског у Подунавског округа као и Удружење медара Пожаревац. Генерални покровитељ је Град Пожаревац.

B.B.

Share.

Comments are closed.

Skip to content