2019-11-29T09:39:13+01:00 29. новембра, 2019. 09:33 |

XII Смотра „Живка Матић“ од вечерас у Пожаревцу

Почев од вечерас  до уторка  3. децембра на Великој сцени Центра за културу Пожаревац четири позоришна театра надметаће се за титулу најбољег у оквиру дванаесте Смотре драмских аматера Подунавља и Поморавља „Живка Матић“.

Завесу на ово традиционално такмичење у 20,00 часова подићи ће чланови Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“, Мало Црниће комадом Душана Ковачевића „Сабирни центар“ у редитељској поставци Слободана Ћустића. Сутра ће се  представити Аматерско позориште Културно уметничког друштва „Обилић“ у Крњеву који ће извести драмски текст Миладина Шеварлића „Змај од Србије“ редитеља Предрага Живановића.

      Живка Матић

Првог децембарског дана на програму Смотре је комедија Јована Стерије Поповића „Покондирена тиква“. Чувену комедију у режији Дејана Цицмиловића изводе аматери Дома културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу. Последња у низу такмичарских представа је „Протуве пију чај“  Драгослава Михаиловића. Њом ће се пред жиријем и пожаревачком публиком представити  Театар „Ресава“ Центра за културу Деспотовац. Уторак 3. децембар је резервисан за проглашење победника, а у част награђених биће изведена „Саб(х)рана дела Виљема Шекспира (укратко)“ Градског  позоришта Јагодина редитеља Бранислава Недића.

Смотра нема финансијске потпоре са стране и реализује је у потпуности Центар за културу Пожаревац, док су награде обезбедили „Комерцијална банка“, Удружење ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ и цвећаре „Љиљан“ а за стајлинг водитеља потрудила се Модна кућа „Луна“.

Све представе почињу у 20,00 часова, цена појединачне улазнице је 200 док комплет за свих пет представа кошта 500 динара.

В.Винкић