У овој години, Град Пожаревац је за асфалтирање на територији Градске општине Костолац издвојио око 56 милиона динара. Како сазнајемо од заменика градоначелника Пожаревца Саше Павловића, јавне набавке су завршене и уговори са извођачима радова потписани. Тренутно је у центру Костолца започето са радовима на поплочавању леве стране тротоара у Улици Боже Димитријевића до Првомајске, са једне, и Ђуре Јакшића, са друге стране. Дужина трасе тротоара је 350 метара, а биће урађен и један плато поред стамбене зграде. Вредност тих радова по јавној набавци износи 4.684.264 динара.


             Павловић додаје да је реч о инвестицији која је планирана за прошлу годину, али није реализована пошто није на време успела јавна набавка. Из тог разлога се тротоар, који је већ дотрајао и постао неугледан за центар Костолца, реконструише сада.

– Овим радовима заокружујемо целину у Улици Боже Димитријевића. Прошле године је урађена лева страна од Хотела до Спортске хале, као и испред Техничке школе. Сада се ради и ова целина, тако да се добија уређена пешачка зона од зграде Градске општине до Хотела. У будућем периоду ћемо планирати и ревитализацију дела улице од Спортске хале до Хотела, каже Павловић.

Истиче и да је ово једна од првих година у којој су у одлуци о буџету, већ на самом почетку године, усвојени програми минералних сировина из фондова за заштиту животне средине, тако да се, захваљујући тој чињеници,сада доста раније креће са инвестицијама у домену асфалтирања.

Отуда ће Град Пожаревац већ наредних дана почети са реализацијом нових улагања на територији Градске општине Костолац.

             Асфалтираће се тротоар са леве стране у Карађорђевој улици, од уласка у Костолац до надвожњака, у вредности од 13 милиона динара. Биће асфалтирана и Улица Десанке Максимовић, у насељу „Канал“, у вредности од 6,5 милиона динара.

ИЗ ФОНДА ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Замена постојећих дрвореда и формирање нових

Из Фонда за заштиту животне средине, за Костолац је планирано око 46 милиона динара за замену дела постојећих и формирање нових дрвореда у улицама града, наводи СашаПавловић, и додаје:

– Укупна вредност прве и друге фазе пројекта је око 62 милиона динара.У пројекту је третиран и део парка, у којем такође следи замена дрвећа и растиња. Иначе, реч је о пројекту, који је урађен прошле године.

             У Месној заједници Острово радиће се Улица Милоша Обилића, у вредности од 1 милион 740 хиљада динара.

У Кленовнику следи асфалтирање Партизанске улице, у вредности од 3 милиона и 800 хиљада динара, као и Улице 15. октобра, за коју је издвојено 3.700.000 динара. Иначе, Улица 15.октобра ће бити асфалтирана након што се уради прва фаза изградње кишне канализације, која ће коштати 14 до 15 милиона динара.

У Месној заједници Петка радиће се Улица Радисава Божића, вредност радова је 8 милиона 900 хиљададинара.

 

А. М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content