Председник Општине Душко Нединић, у име локалне самоуправе потписао је уговоре са грађанима који су учествовали у овогодишњем јавном позиву за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда, као и са извођачима радова. Конкурс се односио на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградњу соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде.  Суфинансирање је одобрено за 52 домаћинства.

За унапређење енергетске ефикасности Општина је ове године издвојила  5.000.000 динара а толики износ је добијен и од Министарства рударства и енергетике. Девет милиона  је опредељено за поменуте мере док је милион динара предвиђено за јавни конкурс за уградњу соларних панела, који ће бити расписан.

-Сматрам да смо као Општина и заједница направили позитиван искорак ка ефикаснијој потрошњи енергије. У буџету за 2023. годину такође смо издвојили средства за унапређење енергетске ефикасности, овога пута за милион динара више.  На располагању ћемо, наиме,  имати  6.000.000 динара. Очекујемо да већ у првој половини године, Министарство рударства и енергетике распише  јавни позив за суфинансирање ових мера како бисмо се на време припремили и конкурс успешно спровели, истакао је председник Општине Душко Нединић приликом потписивања уговора о суфинансирању мера енергетске санације.

Share.

Comments are closed.

Skip to content