У Спортском центру Пожаревац  организован је селективни тренинг за потенцијалне играче футсал репрезентације Србије до 19 година.

Стручни штаб, на челу са селектором Марком Гавриловићем, је у два термина оцењивао способности играча који су већ били на њиховом радару, али и оних које су клубови из читаве Србије послали, сматрајући да су калибар за национални тим.

– Ми смо послали званичан допис свим клубовима са територије Србије у коме су позвани да, уколико сматрају да имају квалитетне играче, рођене 2006. и 2007. године, те играче пошаљу у Пожаревац на овај селективни тренинг. Поред њих, тренингу су присуствовали и они који су већ раније позивани у репрезентацију. Сви заједно су тренирали и на нама је сада да након процене направимо списак пред следеће изазове националног тима, рекао је селектор Гавриловић.

У великој сали Спортског центра Пожаревац, Стручном штабу, чији је део и пожаревачки стручњак Милош Ђорђевић, покушало је да се наметне 10 момака који су раније позивани под националну заставу, као и исто толико новајлија који чекају своју шансу да обуку српски дрес, уз четворицу чувара мреже.

Наредни изазов за националну селекцију до 19 година биће турнир у Поречу, који има велику традицију и значај за младе футсалере.

– Овај турнир је посебан и због тога што окупља 12 учесника док, на пример, Европско првенство има четири учесника мање, што говори о значају  овог такмичења које ће се одржати у јуну у Хрватској. Поред европских селекција у Поречу ће бити и неколико екипа ван Старог континента, а ми смо у групи са Мароком, која је у овој селекцији најбоља на афричком континенту, као и са репрезентацијом Финске, која је била на претходном Европском првенству, навео је селектор младе футсал репрезентације и додао да након такмичења по групама, победник иде у полуфинале, а остали у разигравање.

Ово ће бити најбоља провера пред квалификација за  Европско првенство у марту наредне године, за које ћемо сазнати противнике у групи у новембру ове године.

С.С

Share.
Leave A Reply

Skip to content