Поводом реализације пројекта „Матура 22“, у пожаревачком градском здању организован је радни састанак коме су осим представника локалне самоуправе присуствовали и директори средњих школа, представници Школске управе и полиције.

Циљ реализације овог пројекта је да предстојеће прославе прођу безбедно, без икаквих инцидената, а да матуранти са ових забава понесу лепе успомене.

Град ће за све ученике завршних разреда средњих школа, у петак, 27. маја, са почетком од 17 часова, организовати заједничку журку, уз ди – џеј наступе.

Према речима члана Градског већа др Горана Несторовића пројекат „Матура 22“ у претходне две године, због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, спровођен је у оквирима које је тренутна ситуација то дозвољавала.

Председник Актива директора средњих школа у граду Пожаревцу Дарко Радовановић захвалио се Граду који помаже у организацији безбедних завршних свечаних активности. Школе су у претходном периоду, организовале трибине које се односе на безбедно учествовање у саобраћају. На ову тему ради са матурантима се ради и на нивоу ученичких парламената и савета родитеља. Свака школа ће на дан матуре, до ресторана организовати аутобуски превоз, тако да ће ученици моћи безбедно да оду и да се врате кући са матурске вечери.

Share.

Comments are closed.

Skip to content