Јовану Симићу титула почасног витеза Љубичева

IMG_4498
                                Јован Симић

Организациони одбор 54. Љубичевских коњичких игара  одлучио је да титулу почасног витеза Љубичева 2017. године добије Јован Симић за хуманитарни рад.

Јован Симић рођен је 9. марта 1991. године у Београду, апсолвент је Високе пословне школе у Београду. Хуманитарним радом бави се од 2014. године када је приредио аукцију своје колекције фудбалских дресова за лечење мале Нађе Новаковић којој је за хитну трансплантацију коштане сржи било потребно 300.000 евра. Путем две аукције сакупљено је 80.000 евра,  а због пажње коју је акција изазвала у јавности и подршке медија, спортиста и јавних личности, у року од само неколико дана, цела сума од 300.000 евра је сакупљена и Нађа је данас здрава девојчица која се вратила нормалном животу.

Симић је креатор  хуманитарног концепта и догађаја „Спортски Базар” који је у два наврата окупио познате спортисте, глумце, писце и друге јавне личности на импровизованој „хуманитарној пијаци” на којој су продавали своје личне предмете.

Првим „Спортским Базаром” реновирана је и опремљена Основна школа за децу са сметњама у развоју „Радивој Поповић” у Земуну, донације су биле у вредности близу 15 милиона динара, док је другим „Базаром” сакупљено милион и по динара за НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) за градњу хемато – онколошког одељења у Нишу за лечење деце.

Gromoglasan aplauz za pocasnog viteza
       Громогласан аплауз за почасног витеза

Иницијатор је и креатор,  и уз подршку фондације „ЕXИТ“ организатор две хуманитарне фудбалске утакмице „Асови за децу“ која је окупила легенде југословенског и српског фудбала.

Првом утакмицом у мају. 2016. године на којој су тимове предводили Радомир Антић и Бора Милутиновић, а на терену били Предраг Мијатовић, Дејан Станковић, Матеја Кежман, Никола Жигић и многи други, сакупљено је 120.000 евра, такође за донацију НУРДОР-у и градњу хемато – онколошког крила за лечење деце оболеле од рака у Нишу.

Друга утакмица у Ужицу је у априлу 2017. године окупила асове Западне Србије, Љубинка Друловића, Зорана Његуша, Милована Рајевца, Радишу Илића и сакупљена су средства за куповину апарата за Ужички центар за вантелесну и вештачку оплодњу.

Млади Симић реализовао је и друге хуманитарне акције као што су „Кутак за хуманитарни тренутак”, „Хуманитарна вечера са Мирославом Радуљицом”, хуманитарна вожња бициклиста од Новог Сада до Умага (Хрватска)…

Витешки плашт и сабљу витезу хуманости уручио је у петак, пред више хиљада људи окупљених на Тргу ослобођења, градоначелник Бане Спасовић. Захваљујући се Пожаревљанима и Граду Пожаревцу на указаној части млади Јован Симић није успео да сакрије сузе.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content