2018-05-30T22:54:17+02:00 30. маја, 2018. 13:07 |

За унапређење пословања угоститеља

Угоститељство има снажан утицај на развој локалне заједнице и последњих година показује велики потенцијал. Како би се помогло да ове фирме  квалитетније управљају својим бизнисом, у Пожаревцу је 30. маја одржана едукативна радионица намењена предузетницима из угоститељског сектора. Догађај у оквиру пројекта „Тенденције у угоститељско – туристичкој привреди“ одржан је у организацији METRO Cash&Carry Србија уз подршку Привредне коморе Србије. Пожаревац је био први град – домаћин циклусу од 7 тренинга, који ће се одржати широм Србије.

На радионици угоститељи и предузетници су од стручњака из ове области добили савете како да унапреде своје пословање, примене решења која имају за циљ повећање профитабилности и побољшање квалитета хране и услуга. Шефови и стручњаци из METRO HoReCa Центра посебну пажњу су посветили приказивању иновативних техника рада у угоститељској кухињи.

Компанија METRO се фокусира на подршку бизнису и професионалцима у области угоститељства, која у Србији показује раст, и ту смо да свакодневно учимо и освајамо нова знања, што је и прави циљ овог пројекта. Верујемо да су овакви пројекти од интереса не само за струку, већ и за целокупну привреду. Наставићемо да својим искуством и решењима подржавамо развој и унапређење угоститељског сектора у Србији, рекла је Милица Алексић, руководилац METRO HoReCa Центра.

Привредна комора Србије препознала је овај пројекат као део свог стратешког настојања да ојача пословање домаћих компанија, у овом случају привредника  из угоститељског сектора. Залагање Привредне коморе  Србије и привредника окупљених око ње, да буду спона ка предузетницима и новим приликама за њихов пословни развој, најбоље се види кроз пројекте бесплатних обука и едукација, попут овог одржаног у Пожаревцу.