2019-11-02T08:39:56+01:00 31. октобра, 2019. 18:13 |

За унапређење упошљивости жена на селу

Град Пожаревац у сарадњи са Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност полова и оснаживање жена у Србији (UN Women) и Европском унијом, као донатором, реализује пројекат „Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима града Пожаревца“.

Од чланице тима за реализацију пројекта Данијеле Туфегџић сазнајемо да је главни циљ пројекта обучавање жена да започну сопствени бизнис, као и израда бизнис планова заинтересованим женама, са којим могу конкурисати код различитих фондова.

Данијела Туфегџић

 -Током обуке 40 жена полазницима ће бити представљене основе покретања бизниса, заједно ћемо покушати да дефинишемо пословну идеју, разговарати о организацији пословања, приходима, расходима, развоју маркетинг плана и развоју личних вештина. Наравно, на крају ће бити представљени домаћи и страни извори финансирања. Кроз овај пројекат предвиђена је и менторска подршка при конкурисању код различитих фондова, у првој години пословања. Такође, биће подстицано и удруживање истородних заната, уколико се покаже потреба за тим, казала је Данијела Туфегџић.

            Пројекат је првенствено усмерен на жене које живе у руралним подручјима, јер је ова циљна група препозната као категорија која има мање прилика за запошљавање, а доста вештина које се могу свакако уновчити. Реализација пројекта чија је вредност 500 хиљада динара, почела је у јуну ове године и предвиђа израду 20 бизнис планова. Обука ће, у зависности од тематике, трајати 6 до 10 дана.

                                                                                                                      Д. Динић