На путевима у Пожаревцу и Костолцу наставља се постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације на локацијама које су означене као „црне тачке“.

Конкретно, након анализе свих локација на којима су се у претходном периоду догодиле саобраћајне незгоде са погинулим и повређеним лицима, утврђене су напроблематичније саобраћајне локације, односно „црне тачке“, објашњава председник Савета за безбедност саобраћаја града Пожаревца Драган Станојевић. Како наводи, на основу предлога мера за отклањање недостатака на најугроженијим локацијама, одређене су улице за постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације, чија је реализација у току.

У ПОЖАРЕВЦУ ТРИ ЦРНЕ ТАЧКЕ

У Пожаревцу су лоциране три „црне тачке“. Најпре на укрштању Улице Лоле Рибара са Шумадијском и Југ Богдановом, где је урађена хоризонтална сигнализација, измештен пешачки прелаз на адекватније место, како би се возила из Југ Богданове лакше укључивала. Постављена је и вертикална сигнализација, а следи постављање стубића за усмеравање пешачких токова.

Иначе, стубићи за усмеравање биће постављени и у Ул. Моше Пијаде, до укрштања са Светосавском улицом.

Следећа „црна тачка“ је на укрштању Улице Војске Југославије и Милоша Поцерца, која води до Пољопривредне школе. Ту је делимично урађена вертикална сигнализација. Планирано је постављање лежећих полицајаца у Војске Југославије са обе стране укрштања са Улицом Милоша Поцерца, што ће допринети смањењу брзине кретања возила. Такође ће бити постављено огледало ради боље прегледности при укључивању из Милоша Поцерца у Ул. Војске Југославије.

У Улици 27. априла (Лучички пут), ради се на уређењу вертикалне сигнализације, постављене су платформе за успоравање преко којих ће бити и пешачке стазе.

Биће уређен и део пешачке стазе до улаза у Ургентни центар пожаревачке Болнице.

Подсећамо да су међу мерама повећања безбедности, у скорије време постављени семафори у Улици Братства јединства, код Пионирског трга.

 

Драган Станојевић

С циљем повећања безбедности учесника у саобраћају предузима се низ мера према програму Савета за безбедност града. Осим санирања „црних тачака“, ради се на едукацији најмлађих, као и на стручном усавршавању васпитача и учитеља с циљем унапређења њиховог рада са децом.

За рад са најмлађима, планирано је да се вртић опреми пројектором и платном. Подсећамо и на то да је протеклих дана пожаревачкој Саобраћајној полицији набављен и предат на коришћење један аутомобил, чиме се доприноси раду МУП-а.

 

У КОСТОЛЦУ НАЈРИЗИЧНИЈЕ ДВЕ ЛОКАЦИЈЕ

 У Костолцу су лоциране две улице као најризичније за учеснике у саобраћају, Боже Димитријевића и Партизанска, у којима се приводи крају спровођење планираних мера за санирање „црних тачака“.

Када је реч о Улици Боже Димитријевића, у делу раскрснице са Првомајском, од семафора, до раскрснице са Улицом Вељка Дугошевића, у предложеним мерама је обележавање неколико пешачких прелаза, постављање заштитне ограде за пешаке са обе стране улице, у дужину од 400 метара, 3 успоривача брзине у правцу школе, 2 нове заштитне баријере за пешаке. Забрањено је паркирање са десне стране Улице Б. Димитријевића и дозвољено са леве стране. Измештен је паркинг за такси возила поред парка, са доње стране према згради Дирекције.

У Партизанској улици, према Петки, у предложеним мерама је обележавање 5 пешачких прелаза, стајалишта за аутобусе, 3 принудна успоривача брзине или лежећа полицајца, као и нови саобраћајни знакови.

Share.

Comments are closed.

Skip to content