Олимпијада за старија лица под називом „Забрањено старење“ одржана је у Спортском центру Пожаревац уз учешће 11 удружења која окупљају људе у пензији из Браничевског округа

    Олимпијаду за старија лица „Забрањено старење“, у организацији Савета за стара лица Скупшине Града Пожаревца отворио је члан Градског већа за спорт Милан Јовић који је изразио задовољство бројем учесника и организацијом. Јовић је навео да га посебно радује ентузијазам такмичара, као и виталност коју поседују. Пре њега, присутне су поздравили Золтан Ваштаг, председник Савета за стара лица и Бранислав Бане Дмитровић, председник Спортско рекреативне асоцијације Пожаревац.

     Такмичење је окупило 11 удружења са екипама: „Војни пензионери“, „Просветни пензионери“, „Старосни пензионери Пожаревац“, „ПУПС“, „Пожаревац 012“, „Пензионери Велико Градиште“, „Пензионери Голубац“, Пензионери Жабари“,  „Пензионери Мало Црниће“, „Инвалиди рада Костолац“ и „Старосни пензионери Костолац“. Преко 60 учесника такмичило се у четири дисциплине, па су своја умећа показали у брзом ходању, шутирању пенала на мале голиће, пикаду и шутирању слободних бацања на кош.

    У дисциплини пикадо најбоља је била екипа „Пензионери Голубац“, „Старосни пензионери Пожаревац“ су тријумфовали у категорији шутирања слободних бацања на кош, док је екипа „ПУПС”-а тријумфовала у категоријама штафета и шутирања пенала на мале голиће. Због тријумфа у две категорије, „ПУПС” је проглашен за свеукупног победника.

     Поред пехара, сви победници добили су и поклон пакете, дар апотека „Нана“ из Пожаревца.

                                                                                                                                  с.с.

Share.

Comments are closed.

Skip to content