На осмој седници локалног парламента у Жагубици сазваној по хитном поступку, на мандатни период од четири године именовани су директори Туристичке организације општине Жагубица и Завичајног музеја Хомоља, Владан Лазић, дипломирани економиста из Жагубице и Саша Илић, мастер географ из Рибара. Захваливши се на именовању, директор Туристичке организације Владан Лазић је нагласио да je част и привилегија бити део општинског тима у Жагубици.


           -После годину дана проведених на месту вршиоца дужности директора могу да кажем да и није баш лако издржати темпо рада који су наметнули челни људи локалне самоуправе. Међутим, баш због таквог начина рада имамо велико задовољство грађана, јер су многи пројекти реализовани, обећања испуњена, што нам је и најважније и са таквом праксом наставићемо и убудуће, казао је Лазић.

           Директор Завичајног музеја Хомоља у Жагубици Саша Илић такође се захвалио одборницима на указаном поверењу, истакавши да је Завичајни музеј Хомоља млада институција у развоју.

           -У протеклих годину дана организовали смо доста дешавања, изложби, остварили  сарадњу са многобројним институцијама у нашој држави и надам се да ћемо такву праксу наставити и даље. Захвалио бих се председнику Општине Сафету Павловићу и председници Скупштине општине Оливери Пауљескић на неизмерној подршци и надам се да ћу очекивања испунити у потпуности, рекао је Илић.

           У наставку седнице одборници су једногласно усвојили закључак о подршци Општине Жагубица развоју међународног Мултимодалног саобраћајног коридора – Исток (Црноморски коридор). Овај коридор је од виталног значаја за демографски, економски и социјални опоравак и развој Општине Жагубица, хомољског краја, Браничевског округа и источне Србије и у циљу подршке Општина ће ангажовати своје расположиве ресурсе и бити активни учесник у реализацији овог саобраћајног коридора. Посебна пажња биће усмерена на приступне саобраћајнице поред главне трасе ауто пута, због чињенице да је према светској и европској пракси шири простор поред приступних саобраћајница идеалан за гринфилд инвестиције.

                                                                                                     Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content