Своју туристичку понуду на овогодишњем  45. по реду Међународном сајму туризма, на самосталном штанду, представила је и Туристичка организација Општине Жагубица. Поред разноврсних производа и сувенира, пажњу је привукао и богат  пропагандни материјал Туристичке организације ове општине.

Директор Туристичке организације Општине Жагубица Владан Лазић подсетио је да је општина Жагубица прошле године добила  престижну награду „Златна амфора“ за своју туристичку понуду, која им је помогла да Хомоље приближе остатку света.

– Ми наше туристичке производе промовишемо кроз наше манифестације, разне серијале и емисије, сајмове, али и кроз неке пројекте. Један од таквих пројеката је „Гастро караван“ који се за нас показао изузетно успешним. Успели смо да анимирамо и неке земље из региона, првенствено мислим на Републику Српску и Мађарску, где смо направили спој српске и мађарске кухиње, рекао је Лазић нагласивши да су ове године на сајму успели да договоре и један нови пројекат под називом „Пут сира“ који ће ове године обухватити Југоисточну Србију, са земљама из региона Румунијом и Бугарском.

–  Неке наше манифестације које су имале локални статус добијају међународни карактер. Можемо се похвалити и тиме да на „Данима проје и сира“ имамо поједине судије који имају статус „витезова кулинарства“ и међународне сертификате, додао је Лазић.

Према његовим речима оно што се очекује у скоријој будућности је књига о Хомољу „Путевима мистерије Хомоља“ која ће бити штампана у два дела, а у чијем писању учествују еминентни писци, под дирегентским пером Вање  Булића  и покровитељством Општине Жагубица.

Лазић и Пауљескић

 

           И.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content