2019-11-20T11:50:54+01:00 20. новембра, 2019. 11:50 |

ЖАГУБИЦА: Обележен Дан заштите од пожара

Поводом Дана заштите од пожара, заменик председника Општине Жагубица Предраг Ивковић, приредио је пријем за припаднике Ватрогасно спасилачке јединице Жагубица. Предраг Ивковић захвалио се на пријему припадницима Ватрогасно спасилачке службе за све активности усмерене ка спасавању живота и материјалних добара у ванредним околностима и елементарним непогодама. За најбољег ватрогасца у 2019. години проглашен је Милош Цојкић.

Пријему је присуствовао Горан Николић, начелник Управе за ватрогасно спасилачке јединице Србије, који је похвалио Ватрогасно спасилачку  јединицу Жагубица, истакавши да ова јединица све потешкоће, непогоде и стихије савладава самостално, ефикасно, истрајно и да је њихова обука на завидном нивоу. Осим Николића, пријему су присуствовали и начелник Одељења за ванредне ситуације у Пожаревцу др Горан Ђорђевић, командант Ватрогасно – спасилачког батаљона Пожаревац Никола Микић, заменик команданта Милош Томић и командир Ватрогасно – спасилачке јединице Жагубица Радиша Симеоновић.

Ватрогасно – спасилачка јединица Жагубица интервенисала је у 2019. години 72 пута. Све интервенције обављене су успешно и на срећу, без људских жртава. Ватрогасна служба уз возило које је добила од града Беча на поклон, има сада још више могућности да ефикасније реагује.