2019-07-10T08:23:41+02:00 10. јула, 2019. 08:23 |

Жагубица: Пријем за пријатеље из Румуније и Пољске

Најпознатију туристичко – привредну манифестације у општини Жагубица, Сабор „Врела Хомоља“, посетили су и гости из Румуније и Пољске. Уочи отварања манифестације, председник Општине Сафет Павловић приредио је пријем за пријатеље из Републике Пољске, братског града Пјотрков Трибуналског. Делегацију Пољске је предводио секретар града Богдан Мјуник, у пратњи сарадника из Канцеларије за фондове Европске уније и представника Техничке школе из овог града. На пријему се разговарало о новим пројектима и продубљивању сарадње у привредном смислу.

Председник Павловић је такође приредио пријем за госте из Рекаша, из Румуније са којом Жагубица има сарадњу. Делагацију града Рекаша предводила је Розалија Болдизар, менаџер на пројекту „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш – Жагубица” у пратњи представника управе овог града. Болдизар је овом приликом говорила о успешно завршеном пројекту и новим могућностима сарадње двеју општина. Гости Жагубице и манифестације „Вреала Хомоља“ су били и председник Општине Бања Херкулана из Румуније, Николау Кристијан са сарадницима. Председник Павловић је и са њима водио разговоре о заједничким пројектима на унапређењу инфраструктуре у области туризма, који би били финансирани средствима Европске уније.

Делегације Пољске и Румуније су биле у прилици да уживају у свим садржајима туристичко – гастрономске манифестације „Врела Хомоља“. Уједно, ученици Техничке школе из Пољске у сарадњи са Техничком школом „Жагубица“ представили су кулинарске специјалитете свог краја и то је био један од најпосећенијих штандова на овогодишњем, 17. Сабору „Врела Хомоља”.