Након  комплетне реконструкције дела Регионалног пута Пожаревац-Бор, на деоници Петровац-Крепољин-Жагубица, која је минуле године у потпуности побољшала услове путовања, учинивши га и знатно безбеднијим, а коју је отворио председник Републике Србије Александар Вучић, локална самоуправа наставила је са улагањима у модернизацију саобраћајне инфраструктуре и у осталим деловима општине. Завршетком реконструкције дела Регионалног пута Жагубица – Деспотовац, од насеља Сиге до Крупајског врела,  створени су готово идеални услови за вожњу на овој деоници коју је обишао и председник општине Жагубица Сафет Павловић, изразивши задовољство изведеним радовима. Како је истакао, ово је само део планова  овогодишње грађевинске сезоне  која ће у потпуности побољшати услове живота и рада мештана у свим насељима.

Сви смо сведоци да је било доста кише последњих месеци, тако да се ни радови на отвореном, као што су асфалтирање локалних и регионалних путева, као и уређивање атарских и брдских путева, нису могли изводити. Са првим сунчаним данима кренула је и грађевинска сезона у нашој општини. Управо се завршава део Регионалног пута од насеља Сиге до насеља Милановац, из правца Крепољина, према суседној општини Деспотовац. Свима је познато да је пре неку годину урађено 5 километара до насеља Сиге, сада се завршава и према насељу Милановац, и остаје нам још један део до насеља Крупаје, односно до суседне општине Деспотовац, где се граничимо са насељем Липовица. Такође могу да обавестим грађане да ће у току ове грађевинске сезоне бити асфалтиран део регионалног пута из правца Жагубице, према насељу Лазница, у дужини од 5 км, и да ће се у Жагубици радити више улица, међу којима ће бити и Тиршева улица, као једна од већих капиталних инвенстиција.  Све ово је захваљујући нашем председнику и Влади Републике Србије, којима општина Жагубица дугује велику захвалност, истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Локална самоуправа је, као и увек, доступна за непосредан контакт са мештанима, те је председник Павловић најавио и састанке у месним заједницама по свим насељима и директан контакт са становницима, који ће бити у прилици да и на овај начин у непосредној комуникацији са председником лично изнесу своје проблеме и размишљања.Самим тим Општина  наставља да кроз реализацију великог броја инфраструктурних и  других    пројеката  унапређује  услове и за долазак инвеститора  и отварање  нових радних места, а све у циљу добробити свих мештана овог краја.

Share.

Comments are closed.

Skip to content