2021-07-04T21:28:11+02:00 5. јула, 2021. 07:45 |

Жагубици два милиона за енергетску ефикасност

Међу градовима и општинама којима су прихваћени пројекти и одобрена средства по конкурсу за финансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова је и Општина Жагубица.

Министаство рударства и енергетике Србије је прихватило пројекте 67 локалних самоуправа које ће добити укупно 224 милиона динара.У Браничевском округу средства је, поред Општине Жагубица добила и Општина Жабари.

Жагубица је конкурисала пројектом са издвојених милион динара из буџета, колико ће добити и од Министарства. Општина Жабари добија на своја три, још три милиона динара.

На овај конкурс са подручја Браничевског округа пријавио се и Град Пожаревац и општине Петровац на Млави и Мало Црниће. Њихове пријаве су као непотпуне одбијене.

Министарство рударства и енергетике је по конкурсу за финансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова прихватило пројекте 67 локалних управа у Србији. Укупна средства која Министарство издваја по овом позиву износе 224 милиона динара.

Уговоре са представницима локалних самоуправа потписала је министарка енергетике и рударства проф. др Зорана Михајловић.