2021-03-23T09:13:03+01:00 23. марта, 2021. 09:12 |

Жагубици ново санитетско возило

Представницима 20 здравствених установа у Србији уручени су кључеви за 20 нових санитетских возила набављених преко програма Европске уније уз посредовање УНОПС-а. Према речима шефа дeлегације ЕУ у Србији Сема Фабриција, у питању су брза и добро опремљена возила. Примопредаји возила су присуствовали председник Србије Александар Вучић, шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и министар здравља Златибор Лончар као и представници УНОПС-а.Санитетска возила добиле су Општа болница у Ћуприји, домови здравља у Горњем Милановцу, Краљеву, Крушевцу, Лесковцу, Голупцу, Општа болница Бор. Возила ће стићи и у домове здравља Жагубица, Књажевац, Пирот, Крупањ, Градски завод за хитну медицинску помоћ Београд и Општу болницу у Новом Пазару. Добила су их и Специјална болница „Свети Сава“, Опште болнице у Смедеревској Паланци и Лозници, КБЦ „Бежанијска коса“, као и домови здравља у Бујановцу, Медвеђи и Јагодини.

Председник Александар Вучић захвалио се Европској унији овој помоћи вредној 800.000 евра:

-Ово је прилика да обновимо возни парк који је значајан за живот наших грађана, поручио је Вучић и додао:

-Добили смо од почетка пандемије, кроз сарадњу са ЕУ и УНОПС-ом помоћ од 8,2 милиона евра, а до краја године очекујемо још 900.000 евра.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици изјаво је да је донација у виду санитетских возила за 20 здравствених установа у Србији пример солидарности и подршке ЕУ Србији. Министарка у Влади Србије за европске интеграције, Јадранка Јоксимовић сматра да је ова донација добродошла Србији у време пандемије:
-Санитетска возила су са комплетном опремом, тако да представљају мини болнице. То је веома важно јер током епидемије обезбеђују и одређену додатну врсту здравствене сигурности нашем становништву, навела је она.