Након активности у  пожаревачким школама и вртићима поводом  Дана планете, коју је међу најмађим суграђанима спровела Организација спортских риболоваца „Смуђ“, посетили смо ову асоцијацију и са њеним председником Славољубом Радосављевићем разговарали о тренутно актуелном такмичарском сегменту.

 – На прва три кола Државног првенства у дисциплини мушица одржаним на Злотској реци, штапове је укрстило седамнаест такмичара из Србије. Док су пожаревачку Организацију спорстких риболоваца „Смуђ“ представљали Милан Мартић, Владимир Марковић и Александар Мишић. Тренинг одржан уочи надметања показао је да је риба условљена ниским водостајем концентрисана на одређеним местима у реци и да ће избор места, односно жреб, играти велику улогу, рекао је Радосављевић.

Након првог такмичарског дана и два кола уловљено је преко 100 мерних риба што је завидан број риба на једној „дивљој“ реци, али се показало да је закључак са тренинга исправан и да одређена секторска места једноставно нису имала довољан број мерних риба. У првом колу чланови „Смуђ“-а нису набоље отпецали, али им ни жреб није био наклоњен тако да су завршили у доњем делу табеле.У другом колу заблистао је Александар Мишић освојивши прво место, док је Милан Мартић био четврти. Треће коло мушичари „Смуђ“-а такође су добро отпецали: Мартић је био победник а Мишић другопласрани. Након ова три кола у генералном пласману Мишић је на трећем, Мартић на шестом Владимир Марковић на тринаестом месту

До краја државног првенства у лову мушицом преостају још шест кола на две реке и када је у питању коначни пласман све је отворено, рекао је председник Организације спортских риболоваца „Смуђ“ Славољуб Радосављевић, наглашавајући да ће следећа река на којој ће мушичари одмерити снаге Млава у горњем току.

МЕЂУРЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ГРУПЕ СЕВЕР ФИДЕР

Првог мајског викенда одржано је Међурегионално такмичење Групе север у Клеку крај  Зрењанина на коме су пожаревачки „Смуђ“ представљали Иван Станојевић, Горан Ђорђевић, и Милан Станковић који су са тренером Владом Радосављевићем договорили тактику  и начин пецања. Стицајем околности, жребање је одлучило да се пожаревачки такмичари надмећу један против другог а на крају првог кола најбољи је био Горан Ђорђевић који је освојио треће, Милан Станковић пето и Иван Станојевић седмо секторско место. Другог дана  услови тамичења су се драстично променили због кише и мутне воде. У тешким условима Милан Станковић осваја прво секторско место а у укупном пласману шесто и прелаз за државно првенство, Горан Ђорђевић пето секторско и осмо место у укупном пласману и Иван Станојевић друго секторско и једанесто место у укупном пласману.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content