2017-12-10T10:04:27+01:00 10. децембра, 2017. 10:04 |

Заједно у борби за чист Пек

Проблем замућења Пека ( које настаје на територији општине Мајданпек ) био је тема два састанка одржана између носиоца најодговорнијих функција локалних самоуправа Кучева и Мајданпека,. У оквиру првог, челни људи кучевачке и мајданпечке општине, Новица Јаношевић и Дејан Вагнер, сагласили су се да је досадашња сарадња била на високом нивоу али и да у наредном периоду треба уложити још више напора ради остварења заједничких циљева – асфалтирање пута Кучево-Мајданпек, решавању проблема екологије и заштите животне средине и много богатијој културној сарадњи.

На другом састанку, који је одржан са директором Рудника бакра Мајданпек Браниславом Томићеми и његовим замеником, у делегацији општине Кучево су сем председника општине НовицеЈаношевића, били и Горан Тодоровић директор ЈКП Кучево и Радиша Бранковић шеф црпних постројења ЈКП Кучево. Они су овом приликом изнели све аспекте проблема које замућење Пека представља за територију наш еопштине, посебно за водоизворишта која се налазе крај његовог тока и градски водовод. Директор РБ Мајданпек Бранислав Томић је изразио

Задовољство што се разговара на овом нивоу и истакао да се у Руднику раде редовне анализе вода, али да проблем замућења постоји и да исти може и треба да реши само држава ( јер изискује улагање огромних финансијских средства).

Заједнички је констатовано да постојећу ситуацију посебно отежавају неодговорни поједници из обе општине који подношењем неутемељених пријава и  пласирањем неистинитих информација на друштвеним мрежам астварају забуну код грађанства . Две делегације су договориле формирање заједничке стручне радне групе која ће имати задатак да у наредном периоду прати, анализира и обавештава јавност о свему што се дешава у вези овог проблем акао и о корацима који се предузимају за његово решавање.