2018-12-05T14:14:39+01:00 5. децембра, 2018. 14:14 |

ЗАМЕНИК АМБАСАДОРА ЈАПАНА ПОСЕТИО РОМСКИ ЕДУКАТИВНИ ЦЕНТАР У ПОЖАРЕВЦУ

            У циљу наставка досадашње сарадње, Ромски едукативни центар у Пожаревцу   посетио је господин Тецуја Цубота, заменик амбасадора Јапана у Београду. Он је у пратњи домаћина Мирослава Вељковића,  председника Света Рома за међународну сарадњу, обишао Центар и упознао се са тренутним активностима које се спроводе.

           – Имајући у виду нашу донацију овој институцији од пре неколико година, драго ми је што сам видео да све одржавате на високом нивоу, што значи да је наша донација  била успешна, те се надам да ћемо убудуће још боље сарађивати, истакао је Цубота. – Дивим се напору да се овде сви труде да се живи квалитетније и боље. Браничевски округ је важан део Србије, богат ресурсима и има велике потенцијале, па се надам се да ћемо успети да привучемо нове инвестиције из Јапана у овај крај.

            Вељковић је потврдио да би у Пожаревцу требало покренути неку производну област, о чему је у начелу потврђена идеја да се овде ускоро нађу менаџери из Јапана који би дали своје оцене и предлоге. У име ромске организације високом госту додељена је лента, после чега је уследио заједнички састанак са Митром Караџићем градским менаџером на тему инклузије Рома са посебним освртом на постигнуте резултате Центра.

                                                                                                                                                                    В.Винкић