2019-04-18T15:20:30+02:00 18. априла, 2019. 15:20 |

ЗАНАТСКА РАДЊА „АЛЕКСАНДАР ТОШИЋ“: Друштвено одговорно пословање

Десетогодишњица  Занатске радње „Александар Тошић“, обележена је на несвакидашњи начин. Ово предузеће донирало је 17 магнетних белих табли са пратећом опремом основним и средњим школама са територије Града Пожаревца, Високој техничкој школи струковних студија и Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу.

 

НАЈСАВРЕМЕНИЈА ТЕХНОЛОГИЈА И ДУГОГОДИШЊЕ ИСКУСТВО

Занатска радња „Александар Тошић“ је  породична фирма која је у врло кратком року постала лидер у Браничевском округу у пословима из области водоинсталација. Кренули су скромним корацима, а мисија им је, како кажу, била да водоинсталатерски позив доведу до оног нивоа на којем се он налази у најразвијенијим земљама, објашњава  власник предузећа Александар Тошић и додаје да је то урађено кроз увођење најсавременијих техника, технологија и машина и  кроз ослањање на дугогодишње радно искуство у овој области. Машинско одгушење канализације, снимање цеви камером, трасирање инсталација уређајима са ГПС – ом, залеђивање цеви, електрофузионо заваривање цеви, само су неке од услуга које се налазе у понуди овог предузећа.

– Безброј успона и падова, много одрицања и успешних послова, довели су нас на место које смо себи зацртали, место на коме се данас налазимо. За своју највећу предност наводимо то што се увек усавршавамо, пратимо трендове и иновације и тежимо да у свој рад уведемо најновије технике и технологије које се користе у свету у областима нашег деловања. Такође, уводимо појам „професионална брига о кориснику“. Као главну предност у односу на конкуренцију истичемо то што својим корисницима увек можемо да пружимо оне услуге које се тренутно користе свуда у свету, а које су за наше тржиште још стране, наглашава власник предузећа Александар Тошић.

Поред дугогодишњег искуства ова занатска радња може да се похвали и машинама реномираних светских произвођача које користе приликом пружања услуга, као што су: Rothenberger, Ridgib, Bosch Professional, Pearpoint, ROM bv…

САНАЦИЈА ЦЕВОВОДА БЕЗ ИСКОПАВАЊА

Визија предузећа је да у будућности корисници добију онакав квалитет услуга какав је већ сада стандард у свету, по што повољнијим ценама, баш оно по чему су и познати. Као природан след догађаја, Занатска радња „Александар Тошић“ одлучила је да постане и пионир у једној сасвим новој и непознатој технологији у Србији, а то је метода санације цевовода без ископавања. Овом методом се унутрашњност оштећеног или застарелог цевовода уз помоћ специјалних епоксидних смола облаже претварајући га у сасвим нов цевовод. Сама санација је једноставна, брза и што је најбитније вишеструко јефтинија од неких класичних метода. Овом приликом презентована је метода парцијалне санације без ископавања.

Трудећи се да удовољи захтевима клијената, Занатска радња „Александар Тошић“ успешно шири мрежу свог пословања тако да су услуге које тренутно пружа: хитне интервенције на водоводним и канализационим инсталацијама, комплетна изградња и адаптација водоводних и канализационих система, постављање и уградња санитарије, услуга чеоног заваривања ПЕХД цеви, одгушење канализације (машинским путем, високим притиском и пулсном методом), снимање и инспекција канализационих инсталација камером, грађевински радови и радови на разбијању, бушењу и сечењу бетона, чишћење и испирање водоводних, топлотних, система подног грејања и осталих неканализационих система. Такође, нуде услугу редовног одржавања објеката, односно  водоводних и канализационих инсталација.

-Пружамо и услугу изградње и адаптације свих врста водоводних и канализационих инсталација. Ту спадају радови на изградњи цевних инсталација чеоним заваривањем цеви, хидрантне мреже, изградња водоводних инсталација од ППР-а и поцинкованих цеви, као и изградња стандардних и бешумних канализационих система, испитивање инсталације на водонепропусност и испирање и дезинфекција цевовода. Осим водоинсталатерских радова вршимо и услужно сечење, бушење и разбијање бетона, испумпавања и препумпавања како отпадне, тако и чисте воде, залеђивање цеви и услугу прања фасада, олука, бетона…, истиче Тошић.

                                                                                                          Д.Динић