2021-04-05T13:55:11+02:00 23. марта, 2021. 09:31 |

Заплена оружја

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у оквиру акције „Гнев“, ухапсили су Р. С. (1947) из околине Жабара, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је претресом стана и других просторија осумњиченог пронашла аутоматску пушку са два оквира и 48 метака.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Пожаревцу, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу.

Такође су припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, током појачане акције у циљу проналаска нелегалног држања оружја, током претходних дана запленили су две ловачке пушке, два ловачка карабина, патроне за ловачку пушку, као и муницију за карабин.

Полиција је код шездесеттрогодишњег мушкарца у Жабарима пронашла ловачки карабин и муницију за карабин, док је код педесетједногодишњег мушкарца у Голупцу нађена ловачка пушка.

Код четрдесетдвогодишњег мушкарца у Кучеву пронађени су ловачки карабин и муниција, док је код четрдесетседмогодишњег мушкарца у околини Малог Црнића пронађена ловачка пушка и патрони за ловачаку пушку.

По налогу надлежних тужилаштава, против осумњичених су поднете кривичне пријаве, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.