Оплемењујући културни миље Пожаревца,  Народна бибилиотека „Илија М.Петровић“ и  ову годину започиње серијом занимљивих уметничких садражаја. Тако ће вечерас бити представљено пето, знатно допуњено издање књиге Проф.др Жарка Требјешанина „Речник психологије“ . О делу вредном за поменуту област, уз нашег уваженог стручњака и аутора, говориће Александра Нинковић Ташић и Александар Гајшек. Почетак је у 19.00 сати у Свечаној сали пожаревачке библиотеке. Вредно је поменути да је пре почетка програма планирана  додела  награда најбољим читаоцима у свим категоријама као и захвалнице донаторима вредних поклона поводом  наступајућег Дана Библиотеке – Светог Саве.  


 

„Речник психологије“ који као издавач потписује „Агапе“ допуњена је новим психолошким правцима, перспективама и дисциплинама, областима, као и сазнањима у оквиру старијих праваца и дисциплина, који су последњих деценија у експанзији (еволуциона психологија, позитивна психологија, етологија, неуропсихогија, биолошка психологија, социобиологија, когнитивне науке, социјална психологија, психологија емоција, психологија памћења, психологија религије), који доносе низ нових термина и појмова.

 

Подсећања ради, због редовне ревизије књижевног фонда Народна бибилиотека „Илија М.Петровић“ до 2.марта неће издавати књиге, али ће Пожаревљанима бити доступна читаоница, и наравно, запослени ће се потрудити да и у овом периоду понуде садржаје сличне вечерашњој промоцији, а већ следећи догађај су Дани кинске културе који ће од 4. до 10. фебруара  обрадовати бројне суграђане.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content