У Малом Црнићу одржана је седница Општинског већа којом је председавао председник Општинског већа Малиша Антонијевић.

Најбитније тачке су биле разматрање предлог Нацрта правилника о ближем уређивању планирања јавних набавки, спровођења поступка јавних набавки, праћења извршења уговора о набавкама, спровођења поступка набавки на које се Закон не примењује и набавки друштвених и других посебних услуга општине Мало Црниће, који се усваја  ради усаглашавања поступка јавних набавки са Законом о јавним набавкама.

Образована је  комисија у новом саставу за спровођење поступка решавања по захтевима грађана за накнаду штете од уједа пса луталица.

Донета је Одлука о расписивању јавног позива за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у области јавног информисања у 2024. години. Област јавног информисања је у протеклом периоду претрпела велике промене, па самим тим и овај конкурс који општина спроводи. Процедура је постала обимнија и компликованија, а све са циљем обезбеђивања објективности у избору медијских садржаја. Захваљујући нашим посвећеним радницима из Општинске управе који овај конкурс спроводе успевамо да испратимо све иновације у овој области и да се са истима усаглашавамо, изјавио је Антонијевић.

Посета делегације Светске банке 

  Делегација експерата Светске банке током радне посете боравила је  у Малом Црнићу и разговарала са председником општине Малишом Антонијевићем и са радницима Општинске управе.

Експерти Светске банке дошли су у посету Малом Црнићу, како би прикупили што више информација о стању у општини, а разговарало се о темама из области пољопривреде и културе. 

Разговори су били везани за проблеме са којима се општина суочава у имплементацији пројеката који су од значаја за развој општине, предлозима и разменама мишљења, анализама стања развитка општине, приоритетима по којима се пројекти израђују и слично. 

     Ово је прва посета у низу посета које су договорене између руководства општине Мало Црниће и представника Светске банке. 

На седници већа представљени су и Извештаји о раду ЈКП ,,Чистоћа“, Жалбене комисије Општине Мало Црниће, Туристичке организације, Општинског правобранилаштва и других.

Поред наведеног представљени су и Планови и програми рада и финансијски извештаји за 2024. годину, а такође је било речи и о будућим активностима ради побољшања положаја становника општине и напретка општине у целини.

Share.
Leave A Reply

Skip to content