2019-07-31T09:09:51+02:00 31. јула, 2019. 09:09 |

ЗАСЕДАО ОКРУЖНИ ОДБОР СПС БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА : Двадесет и девет година од Оснивачког конгреса

У Пожаревцу је одржана седница Окружног одбора Социјалистичке партије Србије Браничевског округа. Седницом је председавао председник ОО Милић Јовановић, који је између осталог говорио о планираним активности социјалиста Округа. Он је подсетио на Оснивачки конгрес партије одржан 1990. године и на значај 29-тогодишњице од оснивања СПС.

Окружни одбор социјалисти истиче да, када је било најтеже, СПС је опстао захваљујући храброј и мудрој политици председника странке Ивице Дачића. Ценећи напоре које чини, ОО Браничевског округа пружа пуну подршку председнику СПС-а у остваривању стратешких циљева у интересу грађана и државе Србије.

На седници је оцењено да у овом тренутку први потпредседник Владе Републике Србије и министар иностраних послова Ивица Дачић, велики допринос пружа и у борби за националне и државне интересе, за опстанак српског народа на Косову и Метохији.

Чланови Окружног одбора информисани су о избору Владана Заграђанина за председника Извршног одбора Главног одбора СПС-а.

Било је речи и о функционисању локалних самоуправа, предстојећим изборима у организацијама СПС-а, као и о парламентарним и локалним изборима. Социјалисти Браничевског округа поручили су да спремно дочекују изборе на којима се надају још бољим резултатима.