На Међународни дан цивилне заштите, 1. марта, у Пожаревцу је одржана редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације. Скупу којим је председавао начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, командант Штаба, присуствовали су представници Градске управе, сектора за ванредне ситуације, управљање ризицима, јавних предузећа и установа, здравствених установа, МУП-а.

            Ђокић се овом приликом захвалио свим припадницима цивилне заштите, као и онима који су на било који начин учествовали у спасавању људских живота у елементарним непогодама и другим акцедентним ситуацијама.

             На седници је било речи и о ситуацији на водотоцима првог реда и спремности за предузимање превентивних мера ради заштите од штетног дејства вода. У претходном периоду уложена су знатна средства  да се водотокови уреде на најбољи начин. Радови на Великој Морави, Млави и Пеку дају резултате, те је  могућност да се нешто непредвиђено деси сведена на најмању могућу меру.

            -Закључили смо да је цивилна заштита врло важан сегмент у заштити од ванредних ситуација и да би, јер постоје законски услови за то, требало да се јединице цивилне заштите попуне, опреме и оспособе за извршавање задатака до краја ове године, казао је Ђокић.

Окружни штаб је разматрао и актуелну епидемиолошку ситуацију и констатовао да се број оболелих од грипа смањује, те да нема епидемије. Такође, због неповољне епизоотиолошке ситуације у земљама у окружењу предузимају се превентивне мере за спречавање појаве заразне болести Афричке куге свиња.                                                                                                                                                                              Д. Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content