2018-04-12T23:55:17+02:00 12. априла, 2018. 23:55 |

Заседње кучевачке Скупштине: Подршка изградњи Коридора Исток

На последњој седници Скупштине општине Кучево пред одборницима су се нашле 52 тачке. Непосредно пред почетак, председник Скупштине Владимир Стојановић, обавестио је одборнике да је Дејан Арсић поднео оставку на место одборника. Овом приликом чланови кучевачке Скупштине били су једногласни у подршци изградње ауто-пута Коридор Исток, који би, ако до реализације овог пројекта буде дошло, требало да спаја трасу од данашње наплатне рампе до Неготина, али и да пролази кроз територију кучевачке општине.

Одборници су се сагласили са новом организацијом Општинске управе, са повећаним правима грађана из области социјалне заштите, као и са предлозима Влади РС да на локалну самоуправу пренесе непокрености у Дубоки и Каони, за изградњу цркви, као и у Кучеву (за потребе ПУ „Лане“). Одлучено је и о предлозима за усвајање извештаја о раду Центра за културу, ЈКП, Библиотеке, Центра за социјални рад, Туристичке организације, Дома здравља и Штаба за ванредне ситуације у протеклој и програму рада у текућој години.

 

Нова водоводна мрежа

У Кучеву су окончани радови на постављању и пуштању у рад нове водоводне мреже у улицама Жике Поповића и Ослобођења. Тиме је решен вишедеценијски проблем у водоснабдевању, пошто ће се сада у случају квара, искључивати само поједини делови улица, док ће остало становништво имати нормално водоснабдевање.

 

Један  сет тачака односио се на Решења за давање више локација у закуп у улицама Жике Поповића, Вука Караџића и Браће Ивковић као и разрешењу и именовању чланова школских, надзорних и скупштинских одбора .